search_api_autocomplete
Home

Minnelijke schikking – AXA IM Benelux SA

Persbericht
Aan de inkom van het FSMA-gebouw hangt een paneel met het logo van de FSMA

De minnelijke schikking bestaat uit de betaling van 80.000 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

AXA IM Maturity 2022 Fund is een compartiment waarvan de rechten van deelneming verdeeld mogen worden in België. AXA IM Benelux had de FSMA een verzoek gestuurd voor de goedkeuring van een reclamevideo voor dit compartiment. Op het eind van deze video bevond zich een link naar de documenten over het compartiment.

De FSMA heeft commentaren overgemaakt aan AXA IM Benelux in verband met dit verzoek. De commentaren hadden onder meer betrekking op het feit dat de link op het eind van de video verwees naar een internetpagina die niet goedgekeurd was door de FSMA. Die pagina bevatte niet alle door de wet vereiste minimale informatie. De FSMA heeft AXA IM Benelux verzocht haar een nieuw en aangepast ontwerp ter goedkeuring over te maken.

De aanleiding voor de minnelijke schikking is het feit dat de video toch gepubliceerd werd op de website van een Belgische krant, terwijl hij niet definitief was goedgekeurd. Bovendien bevatte de video nog steeds de link naar de internetpagina die niet goedgekeurd was door de FSMA en niet alle door de wet vereiste minimale informatie bevatte. Op vraag van de FSMA, heeft AXA IM Benelux de verspreiding van de video stopgezet en zich er toe verbonden haar interne organisatie te verbeteren om in de toekomst een herhaling van dergelijke feiten te voorkomen.

In het kader van haar administratief sanctiebeleid kan de FSMA een minnelijke schikking aanvaarden indien de betrokkene meewerkt aan het onderzoek.

De volledige tekst van de minnelijke schikking kan geraadpleegd worden op de website van de FSMA.