search_api_autocomplete
Home

5. Hoe moet een informatienota worden neergelegd bij de FSMA?

De informatienota moet ten laatste op de aanvangsdag van de aanbieding aan het publiek beschikbaar worden gesteld. Dit impliceert dat de informatienota voor een aanbieding aan het publiek in elektronische vorm wordt gepubliceerd op de website van de uitgevende instelling en/of de aanbieder (en desgevallend op de website van de financiële tussenpersonen die de betrokken beleggingsinstrumenten plaatsen of verkopen).

Ten laatste op het moment van de beschikbaarstelling aan het publiek moet de informatienota ook worden neergelegd bij de FSMA.

Informatie over de modaliteiten voor de neerlegging van de informatienota bij de FSMA vindt u in de FSMA-mededeling van 20 juli 2018.

De informatienota blijft geldig gedurende twaalf maanden na de neerlegging ervan bij de FSMA, voor zover zij vergezeld gaat van alle vereiste aanvullingen. Als de duur van de aanbieding aan het publiek meer dan twaalf maanden bedraagt, zal de informatienota niet meer geldig zijn en zal tijdig een nieuwe informatienota bij de FSMA moeten worden neergelegd en beschikbaar worden gesteld van de beleggers.

De FSMA publiceert de informatienota en de eventuele aanvullingen hierop op haar website. Die publicatie gebeurt onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van de uitgevende instelling of de aanbieder.

Het feit dat de FSMA geen a priori controle heeft uitgevoerd, moet op een prominente plaats bovenaan de informatienota worden vermeld.