Nieuws & Waarschuwingen

Aaoption / CFDStocks / Pacific Sunrise UK Ltd

Waarschuwingen
23/03/2017

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Pacific Sunrise UK Ltd, die actief is onder de commerciële namen Aaoption en CFDStocks. Deze vennootschap biedt in België zeer risicovolle beleggingsinstrumenten aan zonder de Belgische financiële wetgeving na te leven.

Pacific Sunrise UK Ltd, die actief is onder de commerciële namen Aaoption en CFDStocks, heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mag dus geen bank- en/of beleggingsdiensten verstrekken in of vanuit België.

De FSMA wijst erop dat sinds 18 augustus 2016 geen enkele (al dan niet vergunde) beleggingsonderneming via een elektronisch handelssysteem, op het Belgisch grondgebied, actief binaire opties of andere derivaten, die een looptijd van minder dan één uur hebben of die rechtstreeks of onrechtstreeks een hefboomeffect inhouden (inclusief forex-derivaten en CFD’s), mag commercialiseren.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Pacific Sunrise UK Ltd (Aaoption / CFDStocks) en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Verder wijst de FSMA erop dat de personen die ingaan op de beleggingsvoorstellen van vennootschappen die niet over de vereiste vergunningen beschikken, de door hen belegde bedragen doorgaans nooit recupereren. In die gevallen is er sprake van beleggingsfraude.

Pacific Sunrise UK Ltd (Aaoption / CFDStocks) maakt gebruik van de websites www.aaoption.com en www.cfdstocks.com. Het handelsplatform www.cfdstocks.com vermeldt een adres in het Verenigd Koninkrijk (18 King William Street, EC4N 7BP London). Daarnaast worden de telefoonnummers +43 720 775905, +44 020 38072167 en +44 020 38072169, en het e-mailadres support@cfdstocks.com gebruikt.

De Spaanse toezichthouder (CNMV) heeft op 16 januari 2017 al een waarschuwing gepubliceerd over Aaoption (www.aaoption.com).

De Oostenrijkse toezichthouder (FMA) heeft op 7 februari 2017 al een waarschuwing gepubliceerd over Pacific Sunrise (CFDStocks).

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier.