search_api_autocomplete
Home

Actio-Conseil (voorheen www.energie-dma-access.com en https://actio-conseil.com/) – Cloned firm

Waarschuwing
Valse kredieten: een zakenman biedt een waaier eurobiljetten  van 50 euro aan

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor activiteiten van de 'onderneming' Actio-Conseil, waar beleggingen worden aangeboden in strijd met de Belgische financiële wetgeving.

Het is deze 'onderneming' niet toegestaan om beleggingsdiensten aan te bieden in of vanuit België.

Bovendien bevatten hun aanbiedingen op deze website verschillende aanwijzingen van oplichting. Het lijkt te gaan om bedrieglijke spaarregelingen of frauduleus vermogensbeheer. In haar waarschuwing van 1 maart 2019 heeft de FSMA het publiek attent gemaakt op dergelijke oneerlijke praktijken.

Actio-Conseil maakte voorheen gebruik van volgende websites: www.energie-dma-access.com en https://actio-conseil.com/.

Daarnaast maakt deze 'onderneming' ook misbruik van de naam van Actio, Luxemburgse instelling voor collectieve belegging.

Bovendien publiceerde de Luxemburgse controleautoriteit (CSSF) reeds een waarschuwing over Actio-Conseil.

Zij maakt tevens gebruik van Franse en Portugese bankrekeningen die geopend zouden zijn op naam van, respectievelijk, Europe Energie en GMSR.

De FSMA raadt u dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten op deze website, of om geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Meer dan ooit is voorzichtigheid geboden.

Als u de minste twijfel heeft over het regelmatige karakter van een aanbod van financiële diensten, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten. Aarzel ook niet om de FSMA te verwittigen mocht u in aanraking komen met een verdachte vennootschap waarover de FSMA nog geen waarschuwing heeft gepubliceerd.