Nieuws & Waarschuwingen
Waarschuwingen
26/07/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van de vennootschap/vereniging ADEF, die eerdere slachtoffers van beleggingsfraude contacteert met het voorstel hen te helpen hun verlies goed te maken.

De vennootschap/vereniging ADEF wendt zich tot beleggers die al het slachtoffer zijn geworden van fraude, met het aanbod hen, tegen vergoeding, te helpen de geïnvesteerde sommen terug te winnen of de geleden verliezen op onregelmatige tradingplatforms ongedaan te maken.

Dit zijn typische kenmerken van “recovery room”-fraude. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u in de algemene waarschuwing die de FSMA op 16 maart 2015 heeft gepubliceerd.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door de vennootschap/vereniging ADEF en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat zij zou opgeven.

ADEF beweert gevestigd te zijn in Frankrijk (Les Mercuriales, BP 48659, 93170 Bagnolet, France) en maakt gebruik van het telefoonnummer +33 1 70 61 32 11 en van generieke e-mailadressen van het type [naam van de contactpersoon]-adef@consultant.com.

Wil u meer algemeen nagaan of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving, dan kan u terecht op de website van de FSMA waar u een zoekfunctie ter beschikking hebt. U kan ook rechtstreeks contact opnemen met de FSMA (e-mailadres: info@fsma.be).