Nieuws & Waarschuwingen
Waarschuwingen
05/04/2017

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Apex Alliance, een vennootschap die beleggingsdiensten verstrekt.

Apex Alliance heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming. Zij mag dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verstrekken.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, zou het bovendien om frauduleuze activiteiten kunnen gaan, meer bepaald om “boiler room”-fraude. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u in de algemene waarschuwing die de FSMA op 5 april 2017 heeft gepubliceerd.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Apex Alliance en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Apex Alliance maakt gebruik van de website www.apex-alliance.com, de e‑mailadressen contact@apex‑alliance.com, trading@apex-alliance.com en clientservices@apex-alliance.com, het telefoonnummer +852 5808 0470 en het faxnummer +852 5808 0450. Zij beweert gevestigd te zijn in Hong Kong (Cheung Kong Center, 2 Queen’s Road, Central).

Bovendien zou zij banden hebben met Apex Equities, een vennootschappen waarover de FSMA eveneens een waarschuwing heeft gepubliceerd.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier.