Nieuws & Waarschuwingen
Waarschuwingen
09/04/2014

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van BFXOption, een vennootschap die zeer risicovolle beleggingsdiensten verleent.

BFXOption heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mag dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verlenen.

De beleggingsdiensten die BFXOption aanbiedt, namelijk handel in binaire opties[1], zijn bovendien speculatief en zeer risicovol, waarbij de belegger riskeert zijn volledige inleg te verliezen. De FSMA heeft overigens eerder al gewaarschuwd voor de risico's verbonden aan speculatieve transacties op deviezen.

De FSMA raadt dan ook ten zeerste af om in te gaan op de financiële diensten die BFXOption aanbiedt en om geld te storten op een rekeningnummer dat zij zou opgeven.

BFXOption maakt gebruik van de website www.bfxoption.com.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA (tel.: +32 2 220 59 10; e-mailadres: info@fsma.be).


[1]     Binaire opties zijn financiële instrumenten in de vorm van opties op onderliggende waarden die, naargelang een bepaalde voorwaarde op een bepaald tijdstip zich al dan niet voordoet, winst of verlies genereren voor de investeerder. Indien de voorwaarde zich niet voordoet, verliest de investeerder zijn volledige inleg. De onderliggende waarden kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn, zoals een index, een grondstof, een wisselkoers, enz.