search_api_autocomplete
Home

Bitcoin-Evolution/Bitcoin-Revolution

Waarschuwing
Waarschuwing: een omgekeerde driehoek met een uitroepteken

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Bitcoin-Evolution en Bitcoin-Revolution, vennootschappen die consumenten benaderen zonder de Belgische financiële wetgeving na te leven.

Het is Bitcoin-Evolution en Bitcoin-Revolution niet toegestaan om bank- en/of beleggingsdiensten aan te bieden in of vanuit België.

Deze vennootschappen benaderen Belgische consumenten via berichten op sociale netwerken en valse persartikels. Deze berichten en valse persartikels bevatten vermeende ‘verklaringen’ van en/of ‘interviews’ met bekende personen die, zonder daar zelf van op de hoogte te zijn, bepaalde financiële beleggingen aanprijzen. De berichten en persartikels circuleren vooral op het internet via valse informatiesites, alsook op Facebook via gesponsorde advertenties. Bedoeling van deze praktijk is de voorgestelde beleggingsvoorstellen geloofwaardiger te maken door het imago van bekende personen uit de zaken-, sport- of mediawereld te gebruiken, zonder dat die personen daar zelf weet van hebben.

De slachtoffers van dit soort fraude worden vaak telefonisch gecontacteerd nadat zij hun contactgegevens hebben achtergelaten, en/of nadat zij op een advertentie op sociale netwerken of op een ‘vals’ persartikel hebben geklikt.

De FSMA raadt dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Bitcoin-Evolution en Bitcoin-Revolution of om geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschappen zouden opgeven.

De FSMA wijst er ook op dat consumenten die beleggen bij vennootschappen die niet over de vereiste vergunning beschikken, de door hen geïnvesteerde bedragen in de meeste gevallen nooit kunnen recupereren. In die gevallen is er sprake van beleggingsfraude.

Over Bitcoin-Revolution heeft de financiële toezichthouder van Malta (MFSA) trouwens al een waarschuwing gepubliceerd.

Bitcoin-Evolution en Bitcoin-Revolution hebben overigens banden met verschillende frauduleuze onlinetradingplatformen, waarvoor de FSMA eerder al heeft gewaarschuwd:

  • CFreserve
  • Global-Markets
  • MasonFord
  • FlixGM
  • CryptoSFS
  • MGCLogic
  • VIPwayzone
  • Key-Markets
  • Hope-Area
  • Investingcapital

Wil u controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld, in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan de FSMA ook rechtstreeks contacteren via het contactformulier voor consumenten.