Nieuws & Waarschuwingen

Brevan Invest / Kasuar Ventures Ltd

Waarschuwingen
23/03/2017

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Kasuar Ventures Ltd, die actief is onder de commerciële naam Brevan Invest. Deze vennootschap biedt in België zeer risicovolle beleggingsinstrumenten aan zonder de Belgische financiële wetgeving na te leven.

Kasuar Ventures Ltd, die actief is onder de commerciële naam Brevan Invest, heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mag dus geen bank- en/of beleggingsdiensten verstrekken in of vanuit België.

De FSMA wijst erop dat sinds 18 augustus 2016 geen enkele (al dan niet vergunde) beleggingsonderneming via een elektronisch handelssysteem, op het Belgisch grondgebied, actief binaire opties of andere derivaten, die een looptijd van minder dan één uur hebben of die rechtstreeks of onrechtstreeks een hefboomeffect inhouden (inclusief forex-derivaten en CFD’s), mag commercialiseren.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Kasuar Ventures Ltd (Brevan Invest) en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Verder wijst de FSMA erop dat de personen die ingaan op de beleggingsvoorstellen van vennootschappen die niet over de vereiste vergunningen beschikken, de door hen belegde bedragen doorgaans nooit recupereren. In die gevallen is er sprake van beleggingsfraude.

Kasuar Ventures Ltd (Brevan Invest) maakt gebruik van de website www.brevan-invest.com, het e-mailadres support@brevan-invest.com en de telefoonnummers +44 203 80 87 083 en +33 09 73 72 67 67. Zij beweert gevestigd te zijn in het Verenigd Koninkrijk (83 Ducia Str. Manchester, M12JQ).

Die website staat ook op de door de Franse toezichthouder (AMF) gepubliceerde zwarte lijst van websites die niet over de vereiste vergunning beschikken om binaire opties te mogen aanbieden (“liste noire des sites non autorisés à proposer des options binaires”).

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier.