Nieuws & Waarschuwingen

Broker Financial Ltd / Invest-Option

Waarschuwingen
09/08/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Broker Financial Ltd, actief onder de commerciële naam Invest-Option, die in België zeer risicovolle beleggingsinstrumenten aanbiedt zonder de Belgische financiële wetgeving na te leven.

Broker Financial Ltd, die actief is onder de commerciële naam Invest-Option, heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mag dus geen bank- en/of beleggingsdiensten in of vanuit België verlenen.

Bovendien zijn bepaalde beleggingsinstrumenten die deze vennootschap aanbiedt, met name binaire opties, speculatief van aard en bijzonder risicovol. De belegger dreigt zijn volledige inleg te verliezen. De FSMA heeft in april 2016 overigens een waarschuwing gepubliceerd over de risico’s verbonden aan beleggingen in binaire opties.

Broker Financial Ltd (Invest-Option) heeft evenmin een door de FSMA goedgekeurd prospectus gepubliceerd als vereist voor de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten op Belgisch grondgebied.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten of openbare aanbiedingen van beleggingsinstrumenten door Broker Financial Ltd (Invest-Option) en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat zij zou opgeven.

Broker Financial Ltd (Invest-Option) maakt gebruik van de website www.invest-option.com, de telefoonnummers +33 975 129 573, +44 203 769 0390 en +33 184 880 080 en de e-mailadressen contact@invest-option.com, compliance@invest-option.com en alexandre.leroy@invest-option.com (contactpersoon: een zekere Alexandre Leroy).

De investeerders worden verzocht om het geïnvesteerde geld te storten op twee Poolse bankrekeningen die zogezegd geopend zijn op naam van de vennootschappen Dibalo SP Z.O.O. en SCH Investments.

Broker Financial Ltd (Invest-Option) is vermoedelijk verbonden aan Arian Financial en NG-Bank, beide aanbieders van binaire opties waarvoor de FSMA het publiek heeft gewaarschuwd op 10 september 2015 en 18 april 2016.

De FSMA raadt aan de nodige waakzaamheid aan de dag te leggen voor dergelijke vennootschappen die binaire opties of andere risicovolle beleggingsinstrumenten aanbieden. Controleer steeds of de vennootschap die u financiële diensten aanbiedt, over de vereiste vergunning beschikt. Voor meer aanbevelingen verwijst de FSMA naar de algemene waarschuwing die zij op 18 april 2016 op haar website heeft gepubliceerd.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA (e-mailadres: info@fsma.be).