Nieuws & Waarschuwingen

Brookfield99 / Brookfield Investment Management (cloned firm)

Waarschuwingen
09/02/2017

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Brookfield99 / Brookfield Investment Management (cloned firm), een vennootschap die beleggingsdiensten verstrekt.

Brookfield99 / Brookfield Investment Management (cloned firm) heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming. Zij mag dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verstrekken.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, zou het bovendien om frauduleuze activiteiten kunnen gaan, meer bepaald om “boiler room”-fraude. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u in de algemene waarschuwing die de FSMA op 9 februari 2017 heeft gepubliceerd.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Brookfield99 / Brookfield Investment Management (cloned firm) en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Brookfield99 / Brookfield Investment Management (cloned firm) maakt gebruik van de website www.brookfield99.com, het e-mailadres berthelier@brookfield99.com en het telefoonnummer +33 9 74 48 36 74. Zij beweert gevestigd te zijn in het Verenigd Koninkrijk (99 Bishopsgate, London) en in het Groothertogdom Luxemburg (6 Rue Eugène Ruppert).

Bovendien steelt Brookfield99 / Brookfield Investment Management (cloned firm) de identiteit van de Britse vennootschap Brookfield Investment Management, die bij de Britse toezichthouder (FCA) is geregistreerd. Identiteitsmisbruik is kenmerkend voor fraude van het type “cloned firm”: oplichters gebruiken de identiteit van daadwerkelijk bestaande personen of vennootschappen (zoals een advocaat, een vergunninghoudende vennootschap, enz.) waaraan zij geloofwaardigheid en zelfs legitimiteit ontlenen om de beleggers aldus te overtuigen.

De Franse toezichthouder (AMF) heeft op 28 december 2016 al een waarschuwing gepubliceerd over deze vennootschap.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier.