search_api_autocomplete
Home

Capital-Placement (http://capital-placement.info – http://news-placement.net)

Waarschuwing
Valse kredieten: een zakenman biedt een waaier eurobiljetten  van 50 euro aan

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Capital-Placement. Deze 'onderneming' biedt het Belgische publiek beleggingen aan die in strijd zijn met de Belgische financiële wetgeving.

Capital-Placement beweert de oplossing te hebben om je spaargeld veilig te stellen. Zo beweert zij een nieuwe belegging aan te bieden met een rendement van 3,99%. Zij doet dit echter zonder een door de FSMA goedgekeurd prospectus te hebben gepubliceerd.

Deze 'onderneming' gebruikt de advertentieruimten van bepaalde informatiesites voor frauduleuze doeleinden. Als je op de advertentie klikt, word je doorverwezen naar een website waar je wordt verzocht een 'geschiktheidstest' af te leggen en daarbij een formulier met contactgegevens in te vullen. Deze fraudetechniek wordt vaak toegepast om de contactgegevens van consumenten te verzamelen (zie onze waarschuwing voor beleggingsaanbiedingen op sociale netwerken).

Bovendien beschikt de FSMA over aanwijzingen dat de aanbieding van beleggingsinstrumenten van Capital-Placement oplichting is. Dat deze 'onderneming' je een rendement van meer dan 3,99% op jaarbasis belooft, is immers één grote illusie en een aanwijzing van fraude.

De FSMA raadt je dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten op deze website, of om geld te storten op een rekeningnummer dat deze 'onderneming' zou opgeven.

Meer dan ooit is voorzichtigheid geboden.

Als je de minste twijfel hebt over het regelmatige karakter van een aanbod van financiële diensten, aarzel dan niet om onmiddellijk contact op te nemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten. Aarzel ook niet om de FSMA te verwittigen mocht je in aanraking komen met een verdachte vennootschap waarover de FSMA nog geen waarschuwing heeft gepubliceerd.