Nieuws & Waarschuwingen

CapitalCourtage, Eich Invest Ltd, 10 Spheres Media Ltd en First Consulting SCS

Waarschuwingen
18/04/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van CapitalCourtage. Deze vennootschap biedt in België zeer risicovolle beleggingsinstrumenten aan zonder de Belgische financiële wetgeving na te leven.

CapitalCourtage heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mag dus geen bank- en/of beleggingsdiensten in of vanuit België verlenen.

Bovendien zijn bepaalde beleggingsinstrumenten die deze vennootschap aanbiedt, nl. binaire opties, speculatief en bijzonder risicovol. De belegger dreigt zijn volledige inleg te verliezen. De FSMA heeft in mei 2014 overigens een waarschuwing gepubliceerd over de risico’s verbonden aan beleggingen in binaire opties.

CapitalCourtage heeft evenmin een door de FSMA goedgekeurd prospectus gepubliceerd als vereist voor de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten op Belgisch grondgebied.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten of openbare aanbiedingen van beleggingsinstrumenten door CapitalCourtage en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat zij zou opgeven.

CapitalCourtage beweert gevestigd te zijn in London, EC4M 4AB, 2nd Floor, 47 Devonshire Square. Zij maakt gebruik van de website www.capitalcourtage.com, de telefoonnummers +4420 3769 1980 en +33 9 75 18 98 57, de e-mailadressen support@capitalcourtage.com en guy.stuart@capitalcourtage.com en van een Belgische bankrekening die zogezegd geopend is op naam van de vennootschap First Consulting SCS.

Volgens de website zou CapitalCourtage banden hebben met de vennootschap Eich Invest Ltd (Suite 368, 2 Lansdowne Row, London, W1J6HL, Verenigd Koninkrijk), alsook met de vennootschap 10 Spheres Media Ltd (Suite 106, Premier Building, Victoria, Mahé, Seychelles). Evenals CapitalCourtage, hebben deze vennootschappen geen vergunning om beleggingsdiensten in of vanuit België te verlenen en beschikken zij niet over een door de FSMA goedgekeurd prospectus.

De FSMA raadt aan de nodige waakzaamheid aan de dag te leggen voor dergelijke vennootschappen die binaire opties of andere risicovolle beleggingsinstrumenten aanbieden. Controleer steeds of de vennootschap die u financiële diensten aanbiedt, over de vereiste vergunning beschikt. Voor meer aanbevelingen verwijst de FSMA naar de algemene waarschuwing die zij op 18 april 2016 op haar website heeft gepubliceerd.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA (e?mailadres: info@fsma.be).