search_api_autocomplete
Home

De FSMA waarschuwt het publiek voor de website www.molineaux-investment.com

Waarschuwing

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor activiteiten op de website www.molineaux-investment.com waar beleggingen worden aangeboden in strijd met de Belgische financiële wetgeving.

De personen die schuilgaan achter de website www.molineaux-investment.com hebben geen toelating om in of vanuit België beleggingsdiensten te verlenen.

Bovendien bevatten hun aanbiedingen op deze website verschillende aanwijzingen van oplichting. Het lijkt te gaan om bedrieglijke spaarregelingen of frauduleus vermogensbeheer. In haar waarschuwing van 1 maart 2019 heeft de FSMA het publiek attent gemaakt op dergelijke oneerlijke praktijken.

Daarnaast maken deze personen ook misbruik van de naam van de beleggingsonderneming Molineaux Investment Services LLP.

De FSMA raadt u dan ook ten zeerste aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten op deze website, en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat zou zijn opgeven.

Beleggingsfraude komt steeds meer voor. De FSMA raadt beleggers aan om uiterst voorzichtig om te springen met dergelijke aanbiedingen. De onderstaande aanbevelingen kunnen u daarbij helpen.

  • Wees op uw hoede als er buitensporige winst wordt beloofd. Als een rendement te mooi is om waar te zijn, is het dat meestal ook.
  • Controleer altijd de identiteit van het bedrijf dat u benaderd heeft (identiteitsgegevens, land van vestiging, enz.). Vertrouw nooit een bedrijf dat u niet duidelijk kan identificeren. En opgelet voor ‘cloned firms’. Dat zijn bedrijven die zich uitgeven voor andere bedrijven die wel op legitieme wijze actief zijn, maar waarmee zij in werkelijkheid geen enkele band hebben. Meer informatie hierover vindt u in de waarschuwing die de FSMA op 28 januari 2019 heeft gepubliceerd.
  • Ga na wanneer de website van het bedrijf is gemaakt: als dat niet lang geleden is, kan dat wijzen op beleggingsfraude.
  • Wees op uw hoede als u gevraagd wordt om geld over te schrijven op een bankrekening in een land dat geen enkele band heeft met het land waar het bedrijf zogezegd zijn zetel heeft, of met het land waar u woont. Let ook goed op als het bedrijf u vraagt om geld te storten op een rekening waarvan de begunstigde niet het bedrijf zelf is.
  • Laat u niet misleiden door de 'professioneel' ogende website van het bedrijf. De oplichters doen er natuurlijk alles aan om een zo ernstig mogelijke indruk te maken.

***

Meer dan ooit is voorzichtigheid geboden. Als u de minste twijfel hebt over het regelmatige karakter van een aanbod van financiële diensten, aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten. Aarzel ook niet om de FSMA te verwittigen mocht u in aanraking komen met een verdacht bedrijf waarover de FSMA nog geen waarschuwing heeft gepubliceerd.