Nieuws & Waarschuwingen

Five Winds Asset Management en QW Lianora Swiss Consulting SA

Waarschuwingen
02/10/2017

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de onregelmatige activiteiten van de vennootschappen Five Winds Asset Management en QW Lianora Swiss Consulting SA. Deze vennootschappen bieden in België beleggingsdiensten aan zonder daarbij de Belgische financiële regelgeving na te leven.

Het is Five Winds Asset Management en QW Lianora Swiss Consulting SA niet toegestaan om in België beleggingsdiensten aan te bieden.

Dit houdt deze vennootschappen echter niet tegen om via het internet zogenaamde “investment packages” te verkopen, waarbij onrealistische rendementen worden beloofd. Five Winds Asset Management en QW Lianora Swiss Consulting SA staan trouwens in verband met Questra World, Questra Holdings en Atlantic Global Asset Management, ondernemingen die reeds het voorwerp geweest zijn van waarschuwingen van de FSMA, de NBB en verschillende buitenlandse toezichthouders.

Bovendien vertoont het door die vennootschappen voorgestelde systeem duidelijk kenmerken van een piramidefraude of althans van Ponzifraude. Meer informatie over deze types van fraude kan u terugvinden op de website van de FSMA.

De FSMA raadt u daarom aan om niet in te gaan op de beleggingsvoorstellen van Five Winds Asset Management en QW Lianora Swiss Consulting SA, en om geen geld te storten op bankrekeningnummers die deze vennootschappen opgeven. De FSMA waarschuwt  u er ook voor dat wanneer u gelden investeert via niet-vergunde ondernemingen, het vaak heel moeilijk is om deze bedragen te recupereren.

Wil u controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier voor consumenten.