search_api_autocomplete
Home

Fraude met cryptomunten: de FSMA waarschuwt voor Abesix

Waarschuwing

De voorbije maanden is de FSMA klachten blijven ontvangen van consumenten die zijn ingegaan op frauduleuze aanbiedingen om te beleggen in cryptomunten. Deze vorm van fraude blijft slachtoffers maken in België. Daarom waarschuwt de FSMA beleggers nogmaals voor dergelijke oplichtingspraktijken en meer specifiek voor de activiteiten van ABESIX.

De Belgische vennootschap ABESIX zou actief zijn in het adviseren en handelen van cryptocurrencies.

De oprichtingsakte van ABESIX blijkt echter vals te zijn in die zin dat de onderneming Pilinvest Participations geen oprichter noch vennoot is van ABESIX en op geen enkele wijze betrokken is bij de oprichting en de activiteiten van ABESIX.

Voor zover ABESIX ook virtuele munten zou aanbieden, wijst de FSMA erop dat er momenteel noch financieel toezicht, noch 'oversight' toezicht is op virtueel geld. Net daarom en omdat deze producten risicovol zijn, raden de FSMA en de NBB sinds 2014 aan om er extra voorzichtig mee te zijn.

ABESIX maakt gebruik van de website www.abesix-belgique.business.site en van de volgende contactgegevens:

Adres: 1170 Watermaal-Bosvoorde, Terkamerenboslaan 1
E-mail: info@abesixbelgique en abesixbelgique@gmail.com

Wil u controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld, in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan de FSMA ook rechtstreeks contacteren via het contactformulier voor consumenten.