Nieuws & Waarschuwingen

FXANDCO (Globe and Co Ltd)

Waarschuwingen
01/12/2017

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Globe and Co Ltd, die gebruikmaakt van de handelsnaam FXANDCO. Deze vennootschap biedt beleggingen aan zonder de Belgische financiële wetgeving na te leven.

Het is Globe and Co Ltd, die gebruikmaakt van de handelsnaam FXANDCO, niet toegestaan om bank- en/of beleggingsdiensten aan te bieden in of vanuit België.

Bovendien mag sinds 18 augustus 2016 geen enkele (al dan niet vergunde) beleggingsvennootschap actief binaire opties en bepaalde andere derivaten op Belgisch grondgebied commercialiseren. Het gaat om derivaten die een looptijd van minder dan één uur hebben en/of die rechtstreeks of onrechtstreeks een hefboomeffect inhouden (inclusief forex-derivaten en CFD’s).

De FSMA raadt dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Globe and Co Ltd (FXANDCO) en om geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap opgeeft.

De FSMA wijst er ook op dat de personen die ingaan op de beleggingsvoorstellen van vennootschappen die niet over de vereiste vergunning beschikken, de door hen geïnvesteerde bedragen in de meeste gevallen nooit kunnen recupereren. In die gevallen is er sprake van beleggingsfraude.

Globe and Co Ltd (FXANDCO) maakt gebruik van de website www.fxandco.com en van de volgende contactgegevens:

Adressen:   2nd Floor, 1-2 Broadgate Circle, London EC2M 2QS, United Kingdom

                   15 Wheeler Gate, Nottingham NG1 2NA, United Kingdom

E-mail:        support@fxandco.com

Tel.:            +33 (0)9 77 55 00 94

De Franse toezichthouder (AMF) heeft al een waarschuwing gepubliceerd over Globe and Co Ltd (FXANDCO).

Wil u controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld, in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan de FSMA ook rechtstreeks contacteren via het contactformulier voor consumenten.