Nieuws & Waarschuwingen

Gemini Acquisitions en Escrow Service Group

Waarschuwingen
04/05/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Gemini Acquisitions, een vennootschap die beleggingsinstrumenten verleent.

De vennootschap Gemini Acquisitions richt zich tot personen die eerder al het slachtoffer waren van beleggingsfraude, met het voorstel om de aandelen terug te kopen die zij voorheen gekocht hebben bij onregelmatige vennootschappen. Maar vooraleer Gemini Acquisitions de aandelen terugkoopt, moeten deze personen kosten betalen aan een 'escrow agent', in dit geval de vennootschap Escrow Service Group.

Dit zijn typische kenmerken van 'recovery rooms'-fraude, waarover de FSMA op 16 maart 2015 een waarschuwing heeft gepubliceerd. De ervaring leert dat de slachtoffers hun verloren fondsen nooit recupereren en bovendien nog eens de vergoeding verliezen die zij betalen voor de zogenaamde hulp.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van diensten door Gemini Acquisitions en Escrow Service Group en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat zij zouden opgeven.

Gemini Acquisitions maakt gebruik van de website www.gemini-acquisitions.com, van het telefoonnummer 1-647-846-4508 en de e-mailadressen info@gemini-acquisitions.com en l.butler@gemini-acquisitions.com (contactpersoon: een zekere Leslie C. Butler). Zij beweert gevestigd te zijn in Canada (TD Canada Trust Tower, Floor 31, 161 Bay Street, Toronto, Ontario, M5J 2S1).

Escrow Service Group maakt gebruik van de website www.escrowservicegroup.com, van het e-mailadres info@escrowservice-group.com en van het telefoonnummer +852 3050 9035. Zij beweert gevestigd te zijn in Hong Kong (Dah Chong Hong Building, Level 23, 25 Westlands Road).

Gemini Acquisitions en Escrow Services Group hebben op 22 februari 2016 het voorwerp uitgemaakt van een waarschuwing van de Zweedse toezichthouder (Finansinspektionen).

Wil u meer algemeen nagaan of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving, dan kan u terecht op de website van de FSMA waar u een zoekfunctie ter beschikking hebt. U kan ook rechtstreeks contact opnemen met de FSMA (e-mailadres: info@fsma.be).