Nieuws & Waarschuwingen

Global Consulting Europe

Waarschuwingen
09/02/2017

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Global Consulting Europe, een vennootschap die beleggingsdiensten verstrekt.

Global Consulting Europe heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming. Zij mag dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verstrekken.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, zou het bovendien om frauduleuze activiteiten kunnen gaan, meer bepaald om 'boiler room'-fraude. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u in de algemene waarschuwing die de FSMA op 9 februari 2017 heeft gepubliceerd.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Global Consulting Europe en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Global Consulting Europe maakt gebruik van de website www.globalconsultingeurope.com, het e?mailadres info@globalconsultingeurope.com, het telefoonnummer +44 20 35 98 61 46 en het faxnummer +44 20 35 98 61 47. Zij beweert gevestigd te zijn in het Verenigd Koninkrijk (50 Bank St, 4th/8th Floor, London).

De Nederlandse toezichthouder (AFM) heeft op 23 juli 2015 al een waarschuwing gepubliceerd over deze vennootschap.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier.