search_api_autocomplete

Global InterGold

Waarschuwing
Waarschuwing: een omgekeerde driehoek met een uitroepteken

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Global InterGold.

Het is Global InterGold niet toegestaan om beleggingsdiensten, noch financiële instrumenten aan te bieden in of vanuit België.

Daarnaast biedt Global InterGold investeringen in fysiek goud aan. De FSMA publiceerde in het verleden al een waarschuwing over de risico’s van beleggingsaanbiedingen in alternatieve beleggingsproducten.

Bovendien vertoont het door Global InterGold voorgestelde systeem duidelijk kenmerken van een piramidefraude of althans van Ponzifraude. De FSMA verwijst in dat verband naar haar algemene waarschuwing over dat soort fraude van 23 september 2016.

De FSMA raadt dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Global InterGold en om geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap opgeeft.

Global InterGold maakt al het voorwerp uit van een waarschuwing van de financiële toezichthouders van Zwitserland (FINMA) en Malta (MFSA).

Wil u controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld, in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan de FSMA ook rechtstreeks contacteren via het contactformulier voor consumenten.