Nieuws & Waarschuwingen

Graham International Ltd / Binat Ltd (Proinvest)

Waarschuwingen
09/08/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Graham International Ltd / Binat Ltd actief onder de commerciële naam Proinvest, die in België zeer risicovolle beleggingsinstrumenten aanbiedt zonder de Belgische financiële wetgeving na te leven.

Graham International Ltd / Binat Ltd, die actief is onder de commerciële naam Proinvest, heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mag dus geen bank- en/of beleggingsdiensten in of vanuit België verlenen.

Bovendien zijn bepaalde beleggingsinstrumenten die deze vennootschap aanbiedt, met name binaire opties, speculatief van aard en bijzonder risicovol. De belegger dreigt zijn volledige inleg te verliezen. De FSMA heeft in april 2016 overigens een waarschuwing gepubliceerd over de risico’s verbonden aan beleggingen in binaire opties.

Graham International Ltd / Binat Ltd (Proinvest) heeft evenmin een door de FSMA goedgekeurd prospectus gepubliceerd als vereist voor de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten op Belgisch grondgebied.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten of openbare aanbiedingen van beleggingsinstrumenten door Graham International Ltd / Binat Ltd (Proinvest) en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat zij zou opgeven.

Graham International Ltd / Binat Ltd (Proinvest) maakt gebruik van de website https://proinvest.trade, de telefoonnummers +44 203 769 57 56 en +33 (0)9 75 12 97 47 en de e-mailadressen contact@proinvest.trade en support@proinvest.trade. Graham International Ltd / Binat Ltd (Proinvest) beweert gevestigd te zijn op volgend adres: 145-157 st John Street, London, EC1V 4PW, England.

De FSMA raadt aan de nodige waakzaamheid aan de dag te leggen voor dergelijke vennootschappen die binaire opties of andere risicovolle beleggingsinstrumenten aanbieden. Controleer steeds of de vennootschap die u financiële diensten aanbiedt, over de vereiste vergunning beschikt. Voor meer aanbevelingen verwijst de FSMA naar de algemene waarschuwing die zij op 18 april 2016 op haar website heeft gepubliceerd. 

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA (e-mailadres: info@fsma.be).