Nieuws & Waarschuwingen

Hasegawa Financial Holdings / Elantra Limited / JEC Investment Limited / United Equity Clearing Limited

Waarschuwingen
07/11/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Hasegawa Financial Holdings, een vennootschap die beleggingsdiensten verstrekt.

Hasewaga Financial Holdings heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming. Zij mag dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verstrekken.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, zou het bovendien om frauduleuze activiteiten kunnen gaan, meer bepaald om 'boiler room'-fraude. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u in de algemene waarschuwing die de FSMA op 7 november 2016 heeft gepubliceerd.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Hasegawa Financial Holdings en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Hasegawa Financial Holdings maakt gebruik van de website www.hasegawa-financial-holdings.com, het e-mailadres contact@hasegawa-financial-holdings.com, de telefoonnummers +81 3 4579 0313 en +81 3 4588 1363, en het faxnummer +81 3 4510 2393. Zij beweert gevestigd te zijn in Japan (Sunshine 60 Building, 3-1-1 Higashi-Ikebukuro, Tokyo).

Zij maakt gebruik van verschillende bankrekeningen die zogezegd zijn geopend op naam van de vennootschappen Elantra Limited, JEC Investment Limited en United Equity Clearing Limited.

De toezichthouders van Hong Kong (SFC), Japan (FSA) en Finland (FIN-FSA) hebben in maart en juli 2016 al waarschuwingen gepubliceerd over Hasegawa Financial Holdings.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier.