Nieuws & Waarschuwingen

Hoover Bright Independent Finance Advisor en CC Manuel Trading

Waarschuwingen
04/05/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Hoover Bright Independent Finance Advisor, een vennootschap die beleggingsinstrumenten verleent.

De vennootschap Hoover Bright Independent Finance Advisor heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming. Zij mag dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verlenen.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, zou het bovendien om 'boiler room'-fraude kunnen gaan. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u in de algemene waarschuwing die de FSMA op 4 mei 2016 heeft gepubliceerd.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Hoover Bright independent Finance Advisor en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat zij zou opgeven.

Hoover Bright Independent Finance Advisor maakt gebruik van de website www.hooverbright.com en van het telefoonnummer (001) 617 855 5925. Zij beweert gevestigd te zijn in de Verenigde Staten (20/F, 1 Federal St., Boston MA 02110).

Daarnaast maakt zij gebruik van een bankrekening die zogezegd geopend zou zijn op naam van CC Manuel Trading bij Maybank Philippines, INC.

Deze vennootschap maakte reeds het voorwerp uit van een waarschuwing van de Nederlandse toezichthouder (AFM) op 18 augustus 2015 en van de Zweedse toezichthouder (Finansinspektionen) op 27 februari 2014.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA (e-mailadres: info@fsma.be).