Nieuws & Waarschuwingen

ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes)

Waarschuwingen
07/11/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes), die zich voordoet als advocatenkantoor en eerdere slachtoffers van beleggingsfraude hulp aanbiedt bij het recupereren van het door hen belegde geld. 

ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) benadert slachtoffers van “boiler room”-fraude met het voorstel hen te helpen om het geld te recupereren dat zij in het verleden hebben belegd.

Dit zijn typische kenmerken van 'recovery rooms'- fraude, waarover de FSMA op 16 maart 2015 een waarschuwing heeft gepubliceerd. De ervaring leert echter dat de slachtoffers hun verloren geld nooit recupereren en bovendien ook nog eens de vergoeding verliezen die zij voor de zogenaamde hulp betalen.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, benadert ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) beleggers die eerder het slachtoffer waren van Asia Pacific Ltd (cloned firm), een vennootschap waarover de FSMA op 12 oktober 2015 al een waarschuwing heeft gepubliceerd. Dit is echter gewoon een voortzetting van de initiële fraude.

ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) maakt gebruik van het e-mailadres icsid-lawyers@financier.com. Zij beweert gevestigd te zijn in de Verenigde Staten (1818 H Street, N.W. MSN U3-301 Washington, D.C. 20433).

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier.