search_api_autocomplete

Marketsx.fr (cloned firm)

Waarschuwing
Valse kredieten: een zakenman biedt een waaier eurobiljetten  van 50 euro aan

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor Marketsx.fr die spaarformules en beleggingen aanbiedt in strijd met de Belgische financiële wetgeving.

De personen die schuilgaan achter Marketsx.fr hebben geen toelating om in of vanuit België beleggingsdiensten te verlenen.

Bovendien bevatten de aanbiedingen van Marketsx.fr verschillende aanwijzingen van oplichting wat ons doet vermoeden dat het gaat om bedrieglijke spaarformules of frauduleus vermogensbeheer. In haar waarschuwing van 1 maart 2019 heeft de FSMA het publiek attent gemaakt op dergelijke oneerlijke praktijken.

Daarnaast eigent Marketsx.fr zich de naam toe van de Cypriotische beleggingsonderneming Safecap Investment Ltd.

Voorts heeft Marketsx.fr banden met de personen die de website www.marketsx.co.uk beheerden, die thans inactief is. Over die website kreeg de FSMA al verschillende klachten van consumenten.

Marketsx.fr maakt ook gebruik van een Portugese, Griekse en Bulgaarse bankrekening die zogezegd geopend is op naam van, respectievelijk, Special Parallel LDA, Acces Development en TM Gloubal M.I.K.E.

De FSMA raadt u dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen voor financiële diensten van Marketsx.fr, of om geld te storten op een rekeningnummer dat zou zijn opgegeven.

Als u de minste twijfel hebt over het regelmatige karakter van een aanbod van financiële diensten, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten. Aarzel ook niet om de FSMA te verwittigen mocht u in aanraking komen met een verdachte vennootschap waarover zij nog geen waarschuwing heeft gepubliceerd.