Nieuws & Waarschuwingen

Nippon Holdings (Nippon Capital Asset Management), Osaka Financial, Franklin Transfer Services, Able Century Limited en Glory Jet Limited

Waarschuwingen
04/05/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Nippon Holdings (of Nippon Capital Asset Management) en Osaka Financial, vennootschappen die beleggingsinstrumenten verlenen. 

De vennootschappen Nippon Holdings (Nippon Capital Asset Management) en Osaka Financial hebben in België geen vergunning als beleggingsonderneming. Zij mogen dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verlenen.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, zou het bovendien om boiler room-fraude kunnen gaan. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u in de algemene waarschuwing die de FSMA op 4 mei 2016 heeft gepubliceerd.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Nippon Holdings (Nippon Capital Asset Management) en Osaka Financial en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschappen zouden opgeven.

Nippon Holdings (of Nippon Capital Asset Management) maakt gebruik van de website www.nipponholdings.com, het telefoonnummer +81 645 604 471 en de e-mailadressen clientservices@nipponholdings.com en contact@nipponholdings.com. Zij beweert gevestigd te zijn in Japan (24F Abeno Harukas, 1-1-43 Abeno-suji, Abeno-ku, Osaka 545-0052). Zij maakt bovendien gebruik van een bankrekening die zogezegd geopend is op naam van de vennootschap Able Century Limited, bij Hang Seng Bank Ltd (Hong Kong) en van een bankrekening die zogezegd geopend is op naam van de vennootschap Glory Jet Limited, eveneens bij Hang Seng Bank Ltd (Hong Kong).

Voorts werkt Nippon Holdings (Nippon Capital Asset Management) eveneens met de vennootschap Franklin Transfer Services, die beweert op te treden als transferagent. Deze vennootschap maakt gebruik van de website www.franklinfinancial.net en van het e-mailadres contactus@franklinfinancial.net. Zij beweert gevestigd te zijn in Zuid Afrika (Musgrave Centre, 8th Floor, 115-125 Musgrave Road, Durban 4062, KwaZulu-Natal).

Osaka Financial maakt gebruik van de website www.osakafinancial.com, van het e-mailadres general@osakafinancial.com en het telefoonnummer +81 645 604 970. Zij beweert gevestigd te zijn in Japan (28f, Grand Front Osaka Tower B, 3-1 Ofuka-cho, Kita-ku, Osaka 230-0011). Deze vennootschap beweert de activiteiten van Nippon Holdings (Nippon Capital Asset Management) te hebben overgenomen. Over deze vennootschap heeft de AFM, de Nederlandse toezichthouder, bovendien reeds een waarschuwing gepubliceerd op datum van 17 februari 2016.

Nippon Holdings (Nippon Capital Asset Management) en Osaka Financial zouden tevens banden hebben met Mitsui Credit Global (Mitsui Credits) en Fuji Credit Asset Management, vennootschappen waarvoor de FSMA het publiek ook gewaarschuwd heeft.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA (e-mailadres: info@fsma.be).