search_api_autocomplete
Home

Waarschuwing voor nieuwe platformen voor handel in cryptomunten

Waarschuwing

Ondanks haar eerdere waarschuwingen blijft de FSMA nieuwe klachten ontvangen van consumenten die zijn ingegaan op aanbiedingen om in cryptomunten te beleggen. Daarom waarschuwt de FSMA het publiek opnieuw voor dergelijke oplichtingspraktijken. Zij heeft ook de lijst van platformen voor handel in cryptomunten geactualiseerd waarvoor zij aanwijzingen van fraude heeft vastgesteld.

Cryptomunten zijn dé hype van het jaar. Ook oplichters weten dat. Zij lokken u online in de val met valse cryptomunten en grote winsten. Daarna gaan zij er met uw geld vandoor. Zo eenvoudig is het.

Sinds haar recentste waarschuwing heeft de FSMA vele nieuwe klachten van consumenten ontvangen. Het aantal slachtoffers van oplichtingspraktijken met cryptomunten blijft dus toenemen. Daarom waarschuwt de FSMA opnieuw voor dergelijke praktijken.

De FSMA heeft ook de lijst van platformen voor handel in cryptomunten geactualiseerd waarover zij vragen/klachten van consumenten heeft ontvangen, en waarvoor zij aanwijzingen van fraude heeft vastgesteld. Hieronder vindt u de lijst van recent geïdentificeerde websites:

www.1st-cryptobank.com
www.bitc-international.com
www.boursebitcoin.com
www.ccg-investment.com
www.crownmanagers.com
www.crypto.bnd-group.com
www.crypto-access.com
www.cryptofrancecapital.com
www.cryptorama-bank.com
www.cryptos-marketplace.com
www.cryptowallet24.com
www.e-cryptoney.com
www.ecrypto-international.com
www.emarketstrade.com
www.executivecrypto.com
www.fair-oakscrypto.com
www.fast-coin.eu
www.globalmarkets-group.com
www.ldc-crypto.com
www.lgsinvestpartners.com
www.london-exchange.com
www.minedecrypto.com
www.mondial-investissement.com
www.placementcrypto.com
www.primecryptobank.com
www.truetrade-capital.com
www.vechain-wallet.com
www.wallet-coins.com

Opgelet: de lijst van platformen voor handel in cryptomunten van de FSMA is uitsluitend gebaseerd op haar vaststellingen, voornamelijk naar aanleiding van meldingen door consumenten. De lijst bevat dus niet alle actoren die mogelijk op onregelmatige wijze in die sector actief zijn. Aarzel bij twijfel niet de FSMA rechtstreeks te contacteren via het contactformulier voor consumenten op haar website.

Voor meer informatie verwijst de FSMA kandidaat-beleggers naar haar waarschuwing van 22 februari 2018, met als bijlage een gedetailleerde en bijzonder veelzeggende getuigenis van een slachtoffer van zo’n platform. Verder verwijst zij ook naar de sensibiliseringscampagne van de FOD Economie in samenwerking met de FSMA en Wikifin: www.temooiomwaartezijn.be.