search_api_autocomplete

www.helvea-ltd.com

Waarschuwing

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de website www.helvea-ltd.com waar spaarformules en beleggingen worden aangeboden die in strijd zijn met de Belgische financiële wetgeving.

De personen die schuilgaan achter de website www.helvea-ltd.com hebben geen toelating om in of vanuit België beleggingsdiensten te verlenen.

Bovendien bevat deze website verschillende aanwijzingen van oplichting, wat ons doet vermoeden dat het gaat om bedrieglijke spaarformules of frauduleus vermogensbeheer. In haar waarschuwing van 1 maart 2019 heeft de FSMA het publiek attent gemaakt op dergelijke oneerlijke praktijken.

Daarnaast maken deze oplichters ook misbruik van de naam van de Britse beleggingsonderneming Helvea Ltd.

De FSMA raadt u dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten op deze website, of om geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Meer dan ooit is voorzichtigheid geboden.

Als u de minste twijfel hebt of de financiële diensten die u worden aangeboden wel rechtmatig zijn, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten. Aarzel ook niet om de FSMA te verwittigen mocht u in aanraking komen met een verdachte vennootschap waarover de FSMA nog geen waarschuwing heeft gepubliceerd.