Nieuws & Waarschuwingen

Zulutoys Ltd, RBOptions en RB Secured Processing Ltd

Waarschuwingen
18/04/2016

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Zulutoys Ltd, een vennootschap die actief is onder de commerciële naam RBOptions. Deze vennootschap biedt in België zeer risicovolle beleggingsinstrumenten aan zonder de Belgische financiële wetgeving na te leven.

Zulutoys Ltd, die actief is onder de commerciële naam RBOptions, heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mag dus geen bank- en/of beleggingsdiensten in of vanuit België verlenen.

Bovendien zijn bepaalde beleggingsinstrumenten die deze vennootschap aanbiedt, nl. binaire opties, speculatief en bijzonder risicovol. De belegger dreigt zijn volledige inleg te verliezen. De FSMA heeft in mei 2014 overigens een waarschuwing over de risico’s verbonden aan beleggingen in binaire opties.

Zulutoys Ltd (RBOptions) heeft evenmin een door de FSMA goedgekeurd prospectus gepubliceerd als vereist voor de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten op Belgisch grondgebied.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten of openbare aanbiedingen van beleggingsinstrumenten door Zulutoys Ltd (RBOptions) en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat zij zou opgeven.

Zulutoys Ltd (RBOptions) beweert gevestigd te zijn op de Marshall Eilanden (Ajeltake Road, Ajeltake Island, Majuro). Ze maakt gebruik van de website www.rboptions.com en de telefoonnummer +32 11 94 82 45.

Deze onderneming zou banden hebben met RB Secured Processing Ltd, een vennootschap die beweert gevestigd te zijn in Groot-Brittannië (20-22 Wenlock Road, London, NI 7 GU).

De website www.rboptions.com heeft het voorwerp uitgemaakt van een waarschuwing van Ontario Securities Commission op 18 maart 2014 en de British Columbia Commission op 10 januari 2014.

De FSMA raadt aan de nodige waakzaamheid aan de dag te leggen voor dergelijke vennootschappen die binaire opties of andere risicovolle beleggingsinstrumenten aanbieden. Controleer steeds of de vennootschap die u financiële diensten aanbiedt, over de vereiste vergunning beschikt. Voor meer aanbevelingen verwijst de FSMA naar de algemene waarschuwing die zij op 18 april 2016 op haar website heeft gepubliceerd.

Wil u meer in het algemeen controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan ook contact opnemen met de FSMA (tel.: +32 2 220 59 10; e-mailadres: info@fsma.be).