search_api_autocomplete
Home

Animatiefilm bestemd voor de verzekeringstussenpersonen - Ken de knipperlichten van witwaspraktijken

Nieuws

De jongste jaren heeft de FSMA haar controles in de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme opgevoerd. 

Uit die controles bleek dat sommige niet-exclusieve verzekeringstussenpersonen die actief zijn in levensverzekeringen, hun verplichtingen ter zake niet nakwamen wegens een gebrek aan kennis of een verkeerd begrip van de wetgeving. 

Naast de vele publicaties over dit onderwerp wenst de FSMA de verzekeringstussenpersonen op een innovatieve wijze te ondersteunen via animatiefilms die de belangrijkste boodschappen van deze wetgeving weergeven. 

Een eerste animatiefilm is klaar en staat op de website van de FSMA. 

Deze eerste film is bedoeld om verzekeringstussenpersonen er attent op te maken dat zij het slachtoffer kunnen zijn van een witwas- of terrorismefinancieringsnetwerk. Dat gebeurt door hun aandacht te vestigen op bepaalde situaties waarin ze aanvullende informatie op zouden moeten vragen en, indien nodig, een verklaring afleggen bij de C.F.I. 

De komende maanden volgen nog andere animatiefilms. Deze films zullen thema’s van de antiwitwaswetgeving behandelen, waarvan de FSMA heeft vastgesteld dat niet alle tussenpersonen ze perfect beheersen.