Consumenten

U vindt hier de waarschuwingen die door de FSMA of andere toezichthouders gepubliceerd worden om het publiek te waarschuwen voor ondernemingen of personen die actief zijn op het Belgisch grondgebied zonder dat ze over de vereiste vergunning beschikken. In de meeste gevallen gaan de waarschuwingen over fraudeurs. Handel nooit met een onderneming waarover een waarschuwing bestaat!

Waarschuwingen van
FSMA
 

ESMA

IOSCO

Opgelet: het ontbreken van een waarschuwing over een vennootschap is geen garantie dat deze vennootschap over een geldige vergunning beschikt.

De FSMA doet er alles aan om waarschuwingen snel te publiceren. Maar het kan gebeuren dat de FSMA niet op de hoogte is van onregelmatige activiteiten van vennootschappen op de Belgische markt. Dat is onder meer het geval bij vennootschappen die geregeld van naam veranderen. Het is dus mogelijk dat de FSMA nog geen waarschuwingen heeft gepubliceerd over bepaalde vennootschappen die op onregelmatige wijze actief zijn op Belgisch grondgebied.

Controleer in ieder geval via de zoekfunctie of:

  • uw aanbieder over een vergunning beschikt;
  • er een waarschuwing bestaat over een aanbieder.

Laat u niet vangen! Bezoek de website van de FSMA voor meer informatie omtrent vaak voorkomende vormen van financiële fraude.