search_api_autocomplete

Waarschuwingen & administratieve sancties

Hier vind je waarschuwingen voor ondernemingen of personen die actief zijn in België zonder de vereiste vergunning om in of vanuit België kredieten, beleggingsproducten of beleggingsdiensten aan te bieden.

Deze waarschuwingen zijn gepubliceerd door de FSMA of andere toezichthouders om het publiek te waarschuwen voor de ondernemingen of personen die onrechtmatig of zelfs frauduleus handelen. Vind je de aanbieder met wie je contact hebt terug in een waarschuwing, stort dan zeker geen geld!

Waarschuwingen van

FSMA

ESMA

IOSCO

Opgelet: het ontbreken van een waarschuwing over een vennootschap is geen garantie dat deze vennootschap over een geldige vergunning beschikt.

De FSMA doet er alles aan om waarschuwingen snel te publiceren. Maar soms hebben wij geen weet van de onregelmatige activiteiten van een onderneming op de Belgische markt, temeer omdat frauduleuze ondernemingen vaak van naam veranderen. Het is dus mogelijk dat wij nog geen waarschuwingen hebben gepubliceerd voor bepaalde ondernemingen die illegale activiteiten verrichten in België.

Controleer in elk geval via de zoekfunctie of:

  • De aanbieder een vergunning heeft om je het aanbod voor te stellen.
  • De FSMA of een andere toezichthouder een waarschuwing voor de aanbieder heeft gepubliceerd.

Laat je niet oplichten! Raadpleeg de website van de FSMA voor meer informatie over de meest voorkomende vormen van beleggingsfraude.