search_api_autocomplete
Home

De vierde editie van de World Investor Week

Nieuws
World Investor Week: het logo van de World Investor Week

Vandaag gaat de vierde editie van de World Investor Week van start, een initiatief van IOSCO, de internationale organisatie van beurstoezichthouders. Het doel van deze themaweek, die loopt tot 11 oktober 2020, is de financiële educatie en de beleggersbescherming te bevorderen door de schijnwerper te richten op de waaier aan initiatieven van de verschillende toezichthouders.

Net als vorig jaar vraagt de World Investor Week 2020 aandacht voor de risico’s en uitdagingen waarvoor wij ons geplaatst zien door de almaar toenemende digitalisering op de financiële markten. Denk daarbij aan onlinebeleggingen en internetfraude. Andere thema's die aan bod komen zijn digitaal leren, onlineonderwijs en de basisprincipes van beleggen.

Ook dit jaar krijgt de projectweek de volle steun van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), van wie de Voorzitter de functie waarneemt van ondervoorzitter van IOSCO en lid is van het IOSCO-comité voor retailbeleggers. De FSMA voert thans een grote campagne om het publiek te sensibiliseren voor onlinebeleggingsfraude via sociale media. Na zich in een eerste fase tot een ouder publiek te hebben gericht, wendt zij zich nu tot de jongere generaties. Op haar website staat een volledig vernieuwde rubriek over fraude. Bezoekers kunnen er aan de hand van een eenvoudige test snel nagaan of een beleggingsaanbod frauduleus is. Voorts blijft de FSMA waarschuwingen publiceren.

Meer informatie over de World Investor Week vindt u op de website www.worldinvestorweek.org.