search_api_autocomplete
Home

FSMA wordt ondervoorzitter van wereldorganisatie IOSCO

Persbericht
Het logo van IOSCO, de internationale organisatie van beurstoezichthouders

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) wordt ondervoorzitter van de internationale organisatie van beurstoezichthouders (IOSCO). IOSCO is een netwerk van ruim 120 nationale toezichthouders, bevoegd voor het toezicht op de financiële markten en het gedrags- en producttoezicht.

IOSCO hield deze week haar jaarlijkse algemene vergadering in Lima. De organisatie werd in 1983 opgericht en is een netwerk van ruim 120 nationale toezichthouders, waaronder de FSMA, bevoegd voor het toezicht op de financiële markten en het gedrags- en producttoezicht. IOSCO heeft tot doel wereldwijd correcte en gezonde marktpraktijken te bevorderen, en zo bij te dragen tot de beleggersbescherming en de integriteit van de financiële markten. Dit doet zij door de dagdagelijkse samenwerking tussen markttoezichthouders te versterken, in het bijzonder bij de handhaving van de regelgeving en de uitwisseling van informatie over onder meer marktmisbruik. Zij werkt ook standaarden en goede praktijken uit die de Europese en nationale regels en praktijk inspireren.

Tijdens de vergadering in Lima werd de voorzitter van de FSMA, de heer Jean-Paul Servais, verkozen tot ondervoorzitter van de Board van IOSCO voor een periode van twee jaar. Deze verkiezing kan gezien worden als een blijk van waardering voor het reeds geleverde werk op nationaal en internationaal niveau. Het getuigt ook van het vertrouwen dat de collega-toezichthouders hebben in het optreden van de FSMA.

De FSMA leidt binnen IOSCO ook het Europees Regionaal Comité. Dit comité telt 51 leden. De vier regionale comités van IOSCO bespreken thema’s die van belang zijn voor de betrokken regio en volgen het werk in de verschillende thematische comités en werkgroepen van de organisatie op. De FSMA is ook voorzitter van het auditcomité van IOSCO.

IOSCO publiceerde eveneens een persbericht.