search_api_autocomplete
Home

IFRS Monitoring Board vergadert in Tokyo

Nieuws
Jean-Paul Servais, the chairman of the Financial Services and Markets Authority (FSMA) and the International Organisation of Securities Commissions (IOSCO) at a meeting in Tokyo

Jean-Paul Servais, de voorzitter van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en van de internationale organisatie van beurstoezichthouders (IOSCO), geeft na zes jaar voorzitterschap van de IFRS Monitoring Board de fakkel door. De Monitoring Board verkoos tijdens een vergadering in Tokyo, Takashi Nagaoka van het Japanese Financial Services Agency, tot nieuwe voorzitter.

Jean-Paul Servais trad toe tot de Monitoring Board als ondervoorzitter van IOSCO. In 2017 werd hij een eerste maal tot voorzitter van de Monitoring Board verkozen en hij werd daarna tweemaal herkozen, telkens voor een ambtstermijn van twee jaar.

‘Het was een eer om gedurende zes jaar de Monitoring Board te mogen voorzitten. Er werd tijdens die periode erg belangrijk werk verricht, met onder meer de oprichting van de International Sustainability Standards Board, ISSB. Als nieuwe IOSCO-voorzitter is interactie met de IFRS Foundation een van mijn prioriteiten, in het bijzonder met het oog op een mogelijke endorsement door IOSCO van de eerste duurzaamheidsgerelateerde normen voor bedrijfsinformatie,’ verklaarde Jean-Paul Servais.

De Monitoring Board ziet toe op de goede werking van de International Financial Reporting Standards (IFRS) Foundation. Deze non-profitorganisatie is toezichthouder van de International Accounting Standards Board (IASB), die de wereldwijde IFRS-boekhoudstandaarden opstelt en van de International Sustainability Standards Board (ISSB), die wereldwijde normen uitwerkt voor rapporterering over klimaat- of andere duurzaamheidsaspecten.

Lees hier het persbericht van de Monitoring Board.

Jean-Paul Servais, de voorzitter van de FSMA en van IOSCO en Takashi Nagaoka van het Japanese Financial Services Agency