search_api_autocomplete

Jaarvergadering van IOSCO

Persbericht
Jean-Paul Servais, Chairman of the FSMA on the The IOSCO 48th Annual Meeting in Bangkok

De International Organization of Securities Commissions (IOSCO) hield deze week haar 48ste jaarlijkse vergadering. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Securities and Exchange Commission of Thailand in Bangkok en werd voorgezeten door Jean-Paul Servais, de voorzitter van IOSCO en van de FSMA.

De financiële toezichthouders die lid zijn van IOSCO reguleren meer dan 95 procent van de financiële markten in de wereld in 130 jurisdicties. De jaarvergadering van IOSCO dient als platform voor IOSCO-leden om samen te komen, marktontwikkelingen te bespreken, kennis te delen en samenwerking te bevorderen.

Jean-Paul Servais verwelkomde het gedane werk en benadrukte de belangrijke vooruitgang die de afgelopen maanden is geboekt met betrekking tot enkele belangrijke onderwerpen: ‘Onze bijeenkomsten van de IOSCO Board en andere IOSCO-comités deze week waren de gelegenheid om de recente marktontwikkelingen te volgen en het werk te benadrukken dat is gerealiseerd met betrekking tot de drie fundamentele prioriteiten die we tijdens onze vorige jaarvergadering in Marrakech in oktober 2022 hebben vastgesteld, namelijk crypto-activa, duurzame financiering en financiële stabiliteit.’

Jean-Paul Servais, Chairman of the FSMA and IOSCO on the The IOSCO 48th Annual Meeting in Bangkok