search_api_autocomplete
Home

Nieuwe woordvoerder bij de FSMA

Persbericht

Jim Lannoo zal vanaf 1 mei de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) vervoegen, waar hij de functie van woordvoerder zal opnemen.

Jim Lannoo studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven, gevolgd door een postgraduaat Media- en Informatiekunde. Hij is sinds 1995 journalist bij ‘De Tijd’, waar hij sinds 2006 de financiële sector volgt.

'Ik hecht veel belang aan de voortzetting, bij de FMSA, van het externe communicatiebeleid dat binnen de CBFA tot stand werd gebracht, zegt Jean-Paul Servais', Voorzitter van de FSMA. De FSMA heeft immers zeer belangrijke publieke opdrachten in het kader van haar toezicht in het bijzonder op de financiële markten, de producten, de gedragsregels en de financiële bemiddelaars die een rol spelen in de distributie van de producten, alsook op het gebied van de bescherming van de financiële comsument. Het beroepsgeheim waaraan zij gebonden is mag de FSMA niet weerhouden om zo ver zij kan haar beleid en haar beslissingen toe te lichten aan de media.  Met Jim Lannoo halen we iemand in huis die beschikt over een gedegen journalistieke ervaring in de domeinen waarvoor FSMA bevoegd is. Hij is dan ook de geknipte man om de contacten met de media en dus met het publiek te verzorgen'.

Over zijn nieuwe functie zegt Jim Lannoo ‘Ik verheug me erop aan de slag te gaan bij de FSMA en met mijn opgedane ervaring en kennis over financiële aangelegenheden te kunnen bijdragen tot een goede informatie over de initiatieven en werking van de nieuwe instelling die de FSMA is’.