search_api_autocomplete
Home

Ontbinding, invereffeningstelling en intrekking van de vergunning van Fuchs & Associés Finance SA

Persbericht
Informatie: de letter i, afgebeeld in een blauwgrijze cirkel op een lichtgrijze achtergrond

De beleggingsonderneming naar Luxemburgs recht, Fuchs & Associés Finance SA (hierna “FAF”), die in België actief was via een bijkantoor, is ontbonden en wordt in vereffening gesteld. Ook haar vergunning is ingetrokken. De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) raadt de cliënten van het Belgische bijkantoor aan om contact op te nemen met de onderneming.

De Luxemburgse financiële toezichthouder CSSF heeft meegedeeld dat de arrondissementsrechtbank van en te Luxemburg, rechtdoende in handelszaken, op 18 juli 2023 de ontbinding van de beleggingsonderneming naar Luxemburgs recht FAF heeft uitgesproken en haar gerechtelijke vereffening heeft bevolen.

Bij beslissing van 7 juli 2023 heeft de CSSF bovendien de vergunning van FAF ingetrokken met ingang op 15 juli 2023. De CSSF had ernstige inbreuken vastgesteld op de essentiële wettelijke en reglementaire vereisten in verband met de financiële middelen en de prudentiële ratio’s van FAF, alsook in verband met haar leidinggevend orgaan. De door FAF gepleegde inbreuken hielden een ernstige schending in van het wettelijke vereiste van een gezond en voorzichtig beleid.

De termijn voor het indienen van schuldvorderingen wordt vastgesteld op 19 januari 2024, 17 uur.

Door de intrekking van de vergunning mag ook het Belgische bijkantoor van FAF geen beleggingsdiensten meer verstrekken in België.

De FSMA raadt de klanten van het Belgische bijkantoor van FAF dan ook aan om de onderneming zo snel mogelijk te contacteren.

Adres van Fuchs & Associés Finance SA:

47-49 Boulevard Prince Henri 
1724 Ville-Haute (Luxembourg)
Luxemburg
Tel. (+352) 26 26 49 1
E-mail: contact@fuchsgroup.com 

 

Adres van het Belgische bijkantoor[1]:

Tervurenlaan 273
1150 Sint-Pieters-Woluwe
België
Tel. +(32) 2 761 70 00
E-mail: contact@fuchsgroup.com

 

Het persbericht dat de CSSF heeft gepubliceerd.

 

 

[1] Recentste adres dat bij de FSMA bekend is.