search_api_autocomplete
Home

Schorsing van de inschrijving van verzekeringsmakelaar Optima Bank NV

Persbericht

Op 8 juni 2016 heeft de Nationale Bank van België (NBB) beslist om over te gaan tot een blokkering van de terugbetaling van de klantendeposito’s en van de andere schuldvorderingen van Optima Bank NV. De NBB heeft ook een dossier overgemaakt aan het parket met aanwijzingen van mogelijke strafrechtelijke inbreuken.

Optima Bank NV is bij de FSMA ingeschreven als verzekeringsmakelaar in het register van de verzekeringstussenpersonen (FSMA-inschrijvingsnummer 010900 A).

De FSMA voert een eigen onderzoek naar de naleving van de inschrijvingsvoorwaarden waaraan Optima Bank NV als verzekeringsmakelaar moet voldoen. In afwachting van het definitief resultaat van dit onderzoek heeft de FSMA bij beslissing van het directiecomité van 8 juni 2016 de inschrijving van Optima Bank NV als verzekeringsmakelaar met onmiddellijke ingang geschorst.

De schorsing van Optima Bank NV als verzekeringsmakelaar is een tijdelijke maatregel die een absoluut verbod inhoudt om activiteiten van verzekeringsbemiddeling uit te oefenen. Dit verbod geldt ook voor de verzekeringssubagenten waarmee Optima Bank NV samenwerkt.