search_api_autocomplete
Home

World Investor Week 2021 afgerond

Nieuws

Van 4 tot 10 oktober 2021 vond de vijfde editie plaats van de World Investor Week, een initiatief van IOSCO, de internationale organisatie van beurstoezichthouders. Het doel van deze campagne was financiële educatie te bevorderen en de beleggersbescherming te vergroten door de schijnwerpers te richten op de waaier aan initiatieven die de verschillende toezichthouders op deze bijzonder belangrijke vlakken nemen.

Zo vroeg de World Investor Week 2021 aandacht voor de risico’s op allerlei vormen van fraude bij onlinebeleggingen. Daarnaast kwamen thema’s aan bod zoals duurzame financiering, Initial Coin Offerings en digitale activa. Voorts werd deze gelegenheid aangegrepen om voor beleggers de basisbeginselen te herhalen om te investeren zonder onnodige risico’s te nemen.

Ook dit jaar kreeg de themaweek de volledige steun van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarvan de Voorzitter de functie waarneemt van ondervoorzitter van IOSCO en lid is van het IOSCO-comité voor retailbeleggers. Op dit ogenblik voert de FSMA op sociale media een grote campagne om het publiek te sensibiliseren voor onlinebeleggingsfraude. Aan de hand van video's worden beleggers bewust gemaakt van het risico op fraude. Slachtoffers getuigen over kredietfraude en frauduleuze online handelsplatformen. Met die actie wil de FSMA aanwezig zijn op sociale media, het geliefde terrein van oplichters, en tracht zij de consumenten te helpen om niet in de val van fraudeurs te lopen.

Meer informatie over de World Investor Week vindt u op de website www.worldinvestorweek.org.