search_api_autocomplete
Home
172.

Waar kan ik examen afleggen over de vereiste theoretische kennis voor de bemiddelingsactiviteiten?

1) Voor bemiddeling in hypothecair krediet en in consumentenkrediet

De FSMA heeft de examens inzake hypothecair krediet en consumentenkrediet erkend die door Febelfin Academy en door Assuralia (Certassur) georganiseerd worden. U vindt meer informatie op de website van Febelfin Academy en op de website van Certassur.

2) Voor verzekerings- en herverzekeringsdistributie

De FSMA heeft de examens inzake (her)verzekeringsdistributie erkend die door Febelfin Academy en door Assuralia (Certassur) georganiseerd worden. U vindt meer informatie op de website van Febelfin Academy en op de website van Certassur.

Momenteel geldt een overgangsperiode voor het nieuwe examensysteem. In overleg met de organisatoren van de huidige erkende examens, is een lijst goedgekeurd van momenteel bestaande examens die het tijdelijk mogelijk maken om aan de nieuwe vereisten te voldoen totdat het nieuwe examensysteem op 1 september 2020 effectief zal ingevoerd zijn.

3) Voor bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten

De FSMA heeft de examens inzake bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten erkend die door Febelfin Academy georganiseerd worden. U vindt meer informatie op de website van Febelfin Academy.