Nieuws & Waarschuwingen

Compliance Day 2019

Nieuws
News article
20/11/2019

Deze week vond de Compliance Day plaats. Deze dag werd georganiseerd door het Forum Compliance.be. De Compliance Day is een jaarlijkse conferentie die focust op actuele thema’s die van belang zijn voor de compliance officers in België.

Tijdens deze dag gaven verschillende vertegenwoordigers van de FSMA toelichting aan de ruim 150 aanwezige compliance officers. Ze kregen feedback over de transversale inspecties van de FSMA inzake belangenconflicten en inducements bij de distributie van tak23-verzekeringsproducten en over de toepassing van de Europese richtlijn inzake de distributie van verzekeringen  (IDD).

Voorts gaven de vertegenwoordigers van de FSMA uitleg over de ontwikkelingen in het toezicht op Europees niveau en over de rol van de Europese financiële toezichthouders ESMA, EBA en EIOPA.

Klik hier om de presentaties (Feedback inspectie belangenconflicten en inducements & Stand van zaken implementatie IDDESMA, EIOPA and EBA: EU rule makers & indirect supervisors) van de Compliance Day te raadplegen.