search_api_autocomplete
Home

De FSMA verkozen om de IFREFI-werkzaamheden de komende twee jaar voor te zitten

Nieuws
Jean-Paul Servais, Chairman of the FSMA present on the 21st annual meeting of IFREFI in Tunis

Het Institut Francophone de la Régulation Financière (IFREFI) groepeert de toezichthouders op de financiële markten uit de Franstalige wereld. IFREFI heeft tot taak de opleiding, coördinatie en technische samenwerking tussen zijn leden, en de studie van vraagstukken omtrent financiële regelgeving te promoten.

De 21ste jaarlijkse vergadering van IFREFI vond in hybride vorm plaats in Tunis op 31 mei en 1 en 2 juni 2023. De FSMA is tijdens die vergadering verkozen om de komende twee jaar de IREFI-werkzaamheden voor te zitten.

'Kwaliteit van de informatie: uitdaging voor de vennootschappen, noodzaak voor de beleggers' was het thema van de dialoog met de Tunesische financiële markten op 31 mei. Jean-Paul Servais, voorzitter van de FSMA en van de internationale organisatie van effectentoezichthouders IOSCO, nam het woord tijdens een panelgesprek over de 'Uitdagingen van de niet-financiële informatie en performance'. Hij ging onder meer in op de internationale werkzaamheden van IOSCO en ISSB ter bescherming van de beleggers door het greenwashingrisico op de financiële markten te beperken, en bij te dragen tot het welzijn van emittenten en beleggers bij de ontwikkeling van standaarden voor de duurzaamheidsrapportering.

Tijdens deze 21ste jaarlijkse vergadering wisselden de toezichthouders ook van gedachten over de huidige crowdfundingregelingen in de verschillende rechtsgebieden.