Sta je op het punt te beleggen? Let op, en ontdek hier hoe fraudeurs te werk gaan.

Bescherm jezelf tegen beleggingsfraude met onze tips of doe de fraudetest!

search_api_autocomplete
Home

FSMA-voorzitter herkozen tot voorzitter van het Europees Regionaal Comité van de wereldwijde organisatie IOSCO

Persbericht
Jean-Paul Servais, Voorzitter van de FSMA

Jean-Paul Servais, de voorzitter van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), is herkozen tot voorzitter van het Europees Regionaal Comité van IOSCO, de internationale organisatie van toezichthouders op de financiële markten.

De Europese leden van IOSCO hebben Jean-Paul Servais voor een nieuw mandaat van twee jaar herkozen tot voorzitter van het Europees Regionaal Comité, de Europese landengroep binnen IOSCO. Hij oefent deze functie sinds oktober 2014 uit.

IOSCO is in 1983 opgericht en telt 130 toezichthouders uit 115 jurisdicties als lid, die 95% van de wereldwijde financiële sector vertegenwoordigen. De organisatie heeft tot doel de samenwerking tussen de markttoezichthouders te bevorderen en internationale standaarden en best practices uit te werken.

Binnen IOSCO zijn er vier regionale comités. Het Europees Regionaal Comité groepeert de 51 Europese IOSCO-leden. Het comité bespreekt de IOSCO-initiatieven rond de versterking van de wereldwijde standaarden voor de financiële markten, met bijzondere aandacht voor de aangelegenheden die Europa aanbelangen.

Jean-Paul Servais: 'Deze nieuwe herverkiezing aan het hoofd van het Europees Regionaal Comité, dat ik al verschillende jaren voorzit, verheugt mij zeer. Dat ik deze functie na al die jaren mag blijven uitoefenen, is een erkenning van het werk dat de FSMA op nationaal én internationaal vlak levert. Het is een belangrijke functie, die de FSMA in staat stelt actief deel te nemen aan de internationale debatten over de financiële reglementering, die constant evolueert en de Belgische financiële regelgeving beïnvloedt'.

De voorzitter van de FSMA is eveneens ondervoorzitter van de Board van IOSCO en voorzitter van het auditcomité van IOSCO. Namens IOSCO is hij voorzitter van de IFRS Monitoring Board, voorzitter van het netwerk over SPAC’s en covoorzitter van de Monitoring Group inzake audits.