search_api_autocomplete
Home

IOSCO European Regional Committee bij de FSMA

Persbericht
Jean-Paul Servais, Chairman FSMA and IOSCO

De FSMA ontving in Brussel meer dan 80 vertegenwoordigers van het IOSCO European Regional Committee (ERC): op 18 december vond een Workshop on New Supervisory Technology plaats; op 19 december de plenaire vergadering van het ERC.

Tijdens de Workshop wisselden de leden van het ERC ervaringen uit over echte praktijkgevallen waarin zij met succes nieuwe technologieën toepassen in het kader van hun toezichtsactiviteiten. Die praktijkgevallen betroffen het monitoren van sociale media, het markttoezicht, artificiële intelligentie en manieren om greenwashing via technologie aan te pakken.

Tijdens de plenaire vergadering van het ERC wisselden de ERC-leden ervaringen uit over aangelegenheden van gemeenschappelijk belang, zoals duurzame financiering, FinTech, cryptoactiva en SupTech. Deze diepgaande gesprekken bieden waardevolle feedback en regionale inzichten in verband met het wereldwijde werk dat door IOSCO wordt gecoördineerd.

De leden van het ERC hebben ook het centrum voor financiële educatie van de FSMA bezocht, het Wikifin Lab, waar ze inzage kregen in de inspanningen die de FSMA levert om bij te dragen aan de financiële educatie in België.

Jean-Paul Servais, voorzitter van het ERC en de IOSCO Board en voorzitter van de FSMA: 'Het ERC biedt onze 57 leden in Europa een belangrijk forum voor het uitwisselen van informatie en bevorderen van samenwerking. De plenaire vergadering van het ERC in Brussel was voor de leden een gelegenheid om verschillende topics te bespreken die verband houden met het beleidswerk dat IOSCO verricht op het vlak van digitale en duurzame financiering, alsook om van elkaar bij te leren over de SupTech-skills en -expertise die onze leden hebben opgebouwd. Ik was ook verheugd onze collega's te mogen verwelkomen in ons centrum voor financiële educatie dat model staat voor financiële regelgevers om bij te dragen aan de financiële geletterdheid.'

IOSCO European Regional Committee