search_api_autocomplete
Home

Minnelijke schikking - Capitalatwork

Persbericht
Aan de inkom van het FSMA-gebouw hangt een paneel met het logo van de FSMA

Deze minnelijke schikking bestaat uit de betaling van 10.000 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

De minnelijke schikking heeft betrekking op de niet-naleving van verplichtingen in het kader van de zogeheten MiFID-cartografie. Deze rapportering is gericht op de inzameling van data voor de opmaak van het gedragsrisicoprofiel van bepaalde gereglementeerde ondernemingen.

De beursvennootschap CapitalatWork deed in 2021 aan gedelegeerd beheer van beleggingsfondsen. Ze had deze activiteit via de MiFID-cartografie moeten melden aan de FSMA, maar deed dat niet.

Omdat CapitalatWork de activiteit niet meldde, kon de FSMA het gedragsrisicoprofiel van de vennootschap onmogelijk correct inschalen.

De FSMA onderzocht de inbreuk op de regelgeving. Haar onderzoek leidde tot een minnelijke schikking. Die bestaat uit de betaling van 10.000 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de FSMA.

De beursvennootschap trof maatregelen om een herhaling van de inbreuk te voorkomen en diende op verzoek van de FSMA snel een gecorrigeerde versie van de betrokken MiFID-cartografie in.

In het kader van haar administratief sanctiebeleid kan de FSMA een minnelijke schikking aanvaarden als de betrokken partijen meewerken aan het onderzoek.

De volledige tekst van de minnelijke schikking kan u raadplegen op de website van de FSMA.