search_api_autocomplete
Home

Minnelijke schikking – JEX Backoffice, JEX Technology Group en Stichting Administratiekantoor JEX Technology Group

Persbericht
Aan de inkom van het FSMA-gebouw hangt een paneel met het logo van de FSMA

Deze minnelijke schikking bestaat uit de betaling van 50.000 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

JEX Backoffice BV, JEX Technology Group BV en Stichting Administratiekantoor JEX Technology Group maken deel uit van de Nederlandse groep JEX, een dienstverlener op de uitzendmarkt.

De twee vennootschappen en de stichting  gaven tussen eind 2019 en maart 2021 obligaties en aandelencertificaten uit. Het ging om drie aanbiedingen met een totale waarde van ongeveer 4,5 miljoen euro.

Beleggers konden via de website van JEX inschrijven op de aanbiedingen. Deze website richtte zich ook tot Belgische beleggers. Voor de drie aanbiedingen zette JEX reclamecampagnes op en verstuurde reclamemails aan Belgische beleggers.

Belgische beleggers tekenden in op de aanbiedingen voor een totaal bedrag van 1.676.500 euro.

Tijdens haar onderzoek stelde de FSMA tal van inbreuken vast op de Belgische regelgeving. Zo publiceerde JEX geen rechtsgeldige informatienota’s. Zulke nota’s moeten accuraat, eerlijk, duidelijk en niet misleidend zijn. JEX voldeed niet aan die vereiste. Voorts ontbrak belangrijke informatie over onder meer de obligaties en de aandelencertificaten en over hun beleggingsrisico’s. Ook de reclame voor de aanbiedingen was niet conform de regelgeving.

Het onderzoek van de FSMA leidde tot een minnelijke schikking. Die bestaat uit de betaling van 50.000 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de FSMA.

In het kader van haar administratief sanctiebeleid kan de FSMA een minnelijke schikking aanvaarden als de betrokken partijen meewerken aan het onderzoek.

De volledige tekst van de minnelijke schikking kan u raadplegen op de website van de FSMA.