search_api_autocomplete
Home

Minnelijke schikking met B-sure

Persbericht
Aan de inkom van het FSMA-gebouw hangt een paneel met het logo van de FSMA

Deze minnelijke schikking bestaat uit de betaling van 5.000 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

B-SURE is een makelaar in bank- en beleggingsdiensten. Deze Belgische vennootschap sloot samenwerkingsakkoorden met Deutsche Bank en Delen Private Bank Luxembourg.

De makelaar gaf advies aan een klant van Deutsche Bank om te beleggen in een fonds op een moment dat B-SURE nog niet was aangeduid als relatiebeheerder van deze klant. Bovendien sloeg zijn advies op een fonds dat destijds niet door Deutsche Bank werd geadviseerd.

De makelaar gaf ook advies aan een vennootschap om een stuk van haar liquiditeiten te beleggen in een financieel instrument via Delen Private Bank Luxembourg op een moment dat hij nog niet samenwerkte met deze kredietinstelling.

In beide gevallen trad B-SURE op voor eigen rekening, wat voor een makelaar in bank- en beleggingsdiensten verboden is.

De FSMA stelde een onderzoek in naar deze feiten. Haar onderzoek leidde tot een minnelijke schikking. Die bestaat uit de betaling van 5.000 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de FSMA.

In het kader van haar administratief sanctiebeleid kan de FSMA een minnelijke schikking aanvaarden als de betrokkene meewerkt aan het onderzoek.

De volledige tekst van deze minnelijke schikking kan u raadplegen op de website van de FSMA.