search_api_autocomplete
Home

Minnelijke schikking met tussenpersoon TISON BV

Persbericht
Aan de inkom van het FSMA-gebouw hangt een paneel met het logo van de FSMA

Deze minnelijke schikking bestaat uit de betaling van 538,52 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Tison bv is een verzekeringstussenpersoon die sinds 24 oktober 2000 bij de FSMA is ingeschreven als verzekeringsmakelaar.

Volgens het inschrijvingsdossier dat deze tussenpersoon in 2000 had ingediend, stelde hij voor de verzekeringsdistributie geen enkele persoon in contact met het publiek (‘PCP’) tewerk.

Toch had hij in het inschrijvingsdossier vanaf 2014 een persoon aangegeven moeten hebben als PCP. De wijzigingsaanvraag om de aanwezigheid van deze PCP te melden, werd evenwel pas op 28 maart 2023 ingediend bij de FSMA.

Bijgevolg heeft de FSMA geoordeeld dat de tussenpersoon niet had voldaan aan zijn verplichting om haar onmiddellijk te informeren van elke wijziging in de gegevens en documenten in zijn inschrijvingsdossier.

Het onderzoek van de FSMA heeft geleid tot een minnelijke schikking die bestaat uit de betaling van 538,52 euro en een nominatieve publicatie op de website van de FSMA.

Volgens het administratief sanctiebeleid van de FSMA kan zij een minnelijke schikking aanvaarden als de betrokkene zijn medewerking heeft verleend aan het onderzoek.

De volledige tekst van deze minnelijke schikking staat op de website van de FSMA.