search_api_autocomplete
Home

Ondertekening van een nieuw MoU over het gecoördineerde toezicht op Euronext

Nieuws

Op 31 mei 2018 hebben de FSMA en de Britse (FCA), Nederlandse (AFM), Franse (AMF), Ierse (Central Bank of Ireland) en Portugese (CMVM) financiële toezichthouders, die samen het Euronext College of Regulators vormen, een nieuw Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend over de gecoördineerde regulering van en het gecoördineerde toezicht op Euronext. Dit MoU, dat in de plaats treedt van het vroegere MoU dat in maart 2015 werd ondertekend, werd gesloten na de integratie van de Central Bank of Ireland in het Euronext College of Regulators. Die integratie kwam er nadat Euronext NV op 26 maart 2018 alle aandelen van de Irish Stock Exchange, nu Euronext Dublin, had verworven.

Het Euronext College of Regulators werd opgericht om de autoriteiten belast met het toezicht op Euronext een gezamenlijk coherent en efficiënt regelgevend kader te bieden. Het ontstond kort nadat de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs samensmolten tot Euronext in 2000 en evolueerde de daaropvolgende jaren mee met Euronext.

Het nieuwe MoU werd ondertekend tijdens de vergadering van het Chairmen’s Committee in Brussel, nu de FSMA het Euronext College of Regulators voorzit.