search_api_autocomplete
Home

Verplicht openbaar overnamebod van ISDIN SA op Auriga International SA

Persbericht
KENNISGEVING BEKENDGEMAAKT DOOR DE FSMA MET TOEPASSING VAN ARTIKEL 7 VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 27 APRIL 2007 OP DE OPENBARE OVERNAMEBIEDINGEN

De FSMA maakt, met toepassing van artikel 7, lid 1 van het koninklijk besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen, de kennisgeving openbaar die zij, overeenkomstig artikel 5 van voornoemd besluit, op 4 juli 2014 heeft ontvangen met betrekking tot het voornemen van ISDIN SA, een Sociedad Anónima naar Spaans recht, met maatschappelijke zetel te Calle Provençals 33, 08019 Barcelona (Spanje) en ingeschreven onder het handelsnummer A-08291924, om een verplicht openbaar overnamebod in geld uit te brengen tot aankoop van alle aandelen uitgegeven door Auriga International SA, een naamloze vennootschap naar Belgisch recht met maatschappelijke zetel te B?1410 Waterloo, Chemin des Roussettes 2 (België), en ingeschreven in de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder het nummer 0459.931.933 (Nijvel), die nog niet in haar bezit zijn.

De verplichting om een openbaar bod uit te brengen volgt uit de verwerving door ISDIN SA van een participatie van 93 % in Auriga International SA op basis van een koop-verkoopovereenkomst van aandelen, afgesloten op 4 juni 2014 tussen ISDIN SA en bepaalde meerderheidsaandeelhouders van Auriga International SA: i.e. de heer Alfred Marchal, Mevrouw Monique Cox, Marcox Holdings Sprl en Participation et Gestion Financière SA. De daarin vervatte transactie werd afgesloten op 3 juli 2014. De voormelde verwerving heeft aanleiding gegeven tot de verplichting om een verplicht openbaar overnamebod uit te brengen op alle door Auriga International SA uitgegeven effecten met stemrecht of die toegang geven tot stemrecht, overeenkomstig artikel 50 van voornoemd koninklijk besluit.

Het verplicht openbaar overnamebod strekt zich uit tot alle 94.138 aandelen in Auriga International SA die nog niet in het bezit zijn van de bieder. Voor elk aandeel wordt een bedrag van 2,98 EUR in geld geboden. Op de datum van deze kennisgeving heeft Auriga International SA geen andere effecten met stemrecht of die toegang geven tot stemrecht uitgegeven dan aandelen.

Dit verplicht openbaar overnamebod is onvoorwaardelijk.

De bieder heeft de intentie om over te gaan tot een bod tot uitkoop in de zin van artikel 42 en volgende juncto artikel 57 van voornoemd koninklijk besluit en artikel 513 van het Wetboek van vennootschappen indien de voorwaarden hiertoe zijn vervuld.